Almás pite (glutén-, tej-, és tojásmentes)

Egy szelet egészség és íz egyetlen süteményben – mindenki számára élvezhető, klasszikus almás pite!

Anikó
2 Perc olvasás

Recept neve: Almás pite (glutén-, tej-, és tojásmentes)
Recept előtörténete: Ez az almás pite tökéletes választás azok számára, akik ételérzékenységgel küzdenek vagy speciális étrendet követnek. A glutén-, tej-, és tojásmentes verzió garantáltan finom és ízletes, megőrizve a klasszikus pite élményét.
Kategória: Diétás, Reformkonyha, Pite

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 30 perc
  • Sütés: 30 perc
  • Összesen: 60 perc

Mennyiség: 4 adag


Összetevők:

Tésztához:

  • it’s us Miklós’ universal mix liszt: 300 g
  • Margarin: 210 g
  • Porcukor: 70 g

Töltelékhez:

  • Darált mandula vagy gluténmentes zsemlemorzsa: 50 g
  • Alma: 14 db (nagylyukú reszelőn reszelve)
  • Nádcukor: 4 evőkanál
  • Fahéj: 1 teáskanál

Díszítéshez:

  • Mogyoró vagy dió: aprítva

Elkészítés:

  1. Alma előkészítése:
    Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a nádcukorral és a fahéjjal összepároljuk. Lehűtjük, majd kinyomkodjuk a levét, amit félreteszünk a tészta kenéséhez.
  2. Tészta elkészítése:
    A lisztet és a porcukrot egy keverőtálba tesszük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
  3. Nyújtás és összeállítás:
    A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Rizsliszttel megszórt felületen mindkét részt kb. 22×28 cm-es téglalappá nyújtjuk. Az egyik lapot a kivajazott tepsi aljába helyezzük, és megszórjuk a darált mandulával vagy gluténmentes zsemlemorzsával.
  4. Töltelék rétegzése:
    Az almás tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon, majd a másik tésztalappal lefedjük.
  5. Díszítés és sütés:
    A felső lapot villával megszurkáljuk, majd a kinyomkodott alma levével vékonyan lekenjük. Megszórjuk aprított mogyoróval vagy dióval. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Tálalás:

A pitét hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve tálaljuk. Az íz és állag akkor a legjobb, ha szobahőmérsékleten kínáljuk.

Tippek és trükkök:

  • Az almák levét érdemes alaposan kinyomkodni, hogy a pite ne legyen túl nedves.
  • A tetejére szórt dió vagy mogyoró ropogós textúrát ad a pitének, és még ízletesebbé teszi.

Még több érdekes recept

Megosztom a receptet
Almás pite receptek
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.